Lietuvos maisto pramonė

2020-11-11

Konferencija "Ką valgysime po 30 metų: inovacijos maisto pramonėje"

Lapkričio 18 d. nuo 13 val. kviečiame dalyvauti nuotolinėje konferencijoje „Ką valgysime po 30 metų: inovacijos maisto pramonėje“.

Renginys skiriamas asociacijos „Lietuvos maisto pramonė“ 30-mečiui, jo tikslas – pažvelgti į ateitį, paanalizuoti, kokios naujos mitybos ir maisto produktų inovacijos mūsų laukia ateityje, kas jas gali nulemti.

Konferencijoje bus apžvelgti vartotojų įpročių pokyčiai, taip pat gamintojai papasakos, kaip per dešimtmečius pasikeitė vienas tradiciškiausių produktų – duona – ir kaip ji dar gali keistis. Naujovės laukia ir mėsos gerbėjų –gali būti, kad ateityje cepelinus ir kepsnius ramiai galės  valgyti ir vegetarai, nes mums įprastos tradicinės mėsos juose nebebus.

Renginyje nebus pamirštas ir dar vienas svarbus maisto gamybos aspektas – tvarumas, be kurio gamintojai neįsivaizduoja savo ateities.

Kviečiame prisijungti!

Renginio programa:

Moderuoja Rasa Bagdonienė, verslo konsultantė, UAB „Market SMART“ partnerė

13.00–13.10 Įžanga.
Mindaugas Snarskis, Asociacijos valdybos pirmininkas

13.10–13.30 Vartotojų įpročių pokyčiai.
Ilona Lepp, „Nielsen Baltics“ generalinė direktorė

13.30–13.50 Duona. Kas keitėsi ir dar keisis?
Artūras Kokoškinas, UAB „Vilniaus duona“ komercijos direktorius

13.50–14.10 Privataus sektoriaus vaidmuo prisidedant prie tvaresnių maisto sistemų kūrimo.
Aldona Statkevičiūtė, UAB „Nestlé Baltics” reguliacinių reikalų specialistė

14.10–14.25 Tvarumas reiškia ateitį: reikalavimai tiekėjams dėl socialinio, aplinkosauginio, ekonominio poveikio visuomenei.
Jurgita Dobrovolskaitė, Jolita Gavenauskienė, „Coca-Cola HBC" Lenkijos ir Baltijos šalių Pirkimų departamento atstovės

14.25–14.40 Ką valgysime ateityje? Alternatyvūs proteinai.
Paulius Guzevičius, „Vikonda“ grupės inovacijų direktorius

14.40–15.00 Svirpliai – ateities maistas?
Donatas Glušauskas, UAB „Acheta“ įkūrėjas

15.00–15.20 Proteinai iš augalų.
Maud Merite, Pierre Dupuis, Moving Mountains Foods (Jungtinė Karalystė)
(pranešimas anglų kalba, be vertimo)

15.20–15.40 Agrožaliavų perdirbimo šalutiniai produktai ir atliekos: neišnaudotas ‘klondaikas’ inovatyviam maisto verslui.
Prof. Rimantas Venskutonis, Kauno technologijos universiteto Maisto mokslo ir technologijų katedra

15.40–16.00 Diskusija.



Kviečiame registruotis:  REGISTRACIJA 

Transliacijos nuorodą išsiųsime registruojantis nurodytu el. paštu likus porai dienų iki renginio.

Top